"...Plamen Ducha nezhášejte, prorockými dary nepohrdejte.
Všecko zkoumejte, dobrého se držte, zlého se chraňte v každé podobě..."
(1. Tesalonickým, 5/19 - 22)

středa 24. dubna 2024

 Bůh, lidstvo a stvoření: Mocná kombinace

https://eraoflight.com/2024/04/16/god-humankind-and-creation-a-powerful-combination/ VictoriaCochrane

Krása je všude kolem vás na Zemi, ale mnozí ji nevidí. 

Ošklivá stránka lidskosti může lidem zaslepit jednoduchou krásu přírody, i když je přímo před nimi. Když je něčí srdce těžké, barvy se mohou změnit v šedé, naděje se změní v zoufalství a může se zdát, že svět je proti vám. Mnozí se bouří proti Bohu a obviňují ho, že je opustil. Pachatelé připisují své zločiny prosazování Boha nebo Alláhova zákona. Náboženští vůdci učí, že pravdu nebo slovo Boží lze nalézt pouze v Bibli, a přesto tolik náboženských vůdců od minulosti až po současnost zradilo své vlastní učení, aby ukojili své touhy nebo naplnili své vlastní pokladny.

Nelze jim věřit, ale ani Bohu, můžete namítnout! Jak může milující Bůh dovolit taková zvěrstva, jako jsou válečné zločiny proti nevinným lidem? Jak může milující Bůh dopustit chudobu, hladomor, bezdomovectví a domácí násilí? Nesmí existovat žádný Bůh, nebo musí být pomstychtivý, že?

Kdo a co je Bůh? Existuje taková entita? Jak může člověk věřit v něco, co není vidět ani slyšet? Proč s ním někteří mohou mluvit a slyšet ho a jiní ne?

Co kdybychom vám řekli, že Bůh je samotné Stvoření? Svou  podstatou světla a energie je Bůh vědomím v lidské psychice. Svou myšlenkou, ideou nebo představou si lidé vytvářejí svou vlastní realitu založenou na systémech přesvědčení, které byly zakotveny jejich výchovou, jejich předky a společností.

Víra není nutně pravda, ale vytváří pravdu člověka, která rezonuje s tím, k čemu byli vedeni, aby věřili, že je pravda. Existuje mnoho nepravd, které se staly evangeliem jednoduše proto, že byly věrohodné podle základních systémů víry skupin lidí. Existuje také mnoho nepravd šířených těmi, kteří nejsou natolik bezúhoní, aby dostali určité demografické skupiny pod svou kontrolu nebo aby se přiblížili k prosazování svých vlastních zájmů. Pravdu snadno podkopou ti, kdo chtějí své zločiny před světem skrýt, a nejsmutnější pravdou je, že mnozí jsou chyceni do jejich vlastních klamných sítí.

Je-li Bůh, Zdroj Stvoření, vědomí, pak je logické, že „špatné“ věci se dějí kvůli myšlenkám a rozhodnutím, které se lidé rozhodnou učinit a podle nich pak jednat. Stejně tak úžasné věci vznikají myšlenkami a rozhodnutími, podle kterých se jedná. Díky vesmírným zákonům, které říkají, že do svobodné vůle nikoho nelze zasahovat bez jeho svolení, je svět následně produktem mnoha dimenzí vědomí lidstva. Nejvyšší vědomí může v lidech „vyžadovat“ dobro, ale pokud to není jejich cesta nebo přání, neexistuje žádný zásah, který by je mohl zastavit.

Bůh nic ‚nedovoluje‘. Lidstvo vytváří vše ve svých vlastních světech na základě systémů přesvědčení, myšlenek, rozhodnutí a názorů druhých. Člověk je mocný spolutvůrce, který svou svobodnou vůli využívá buď k prospěchu nebo k ublížení Zemi a svým bližním. Člověk je vědomí a vědomí tvoří. Věřit, že lidstvo je vydáno na milost a nemilost vyšší moci oddělené od něj, je nebezpečný omyl, protože oddělení je mýtus, který způsobuje velkou část chaosu na Zemi. Kdyby pravdu Jednoty přijala většina mas, život na Zemi by byl mnohem harmoničtější.

V energii Boha, Stvořitele všeho, co je, je všechno a všichni ve vesmíru Jedno. Neexistuje žádné oddělení od Zdroje Stvoření, i když mnoho lidí na Zemi věří nebo cítí, že tomu tak je. Spojení mezi lidmi je tedy přirozené a nekonečné, přičemž každá myšlenka, slovo, pocit a záměr emitovaný každým živým člověkem na planetě se shromažďuje po celé zeměkouli jako masa fluktuace a neustále se měnící energie. Říká se tomu lidské kolektivní vědomí a ovlivňuje každého různými způsoby.

Lidé mohou být ovlivněni lidským kolektivním vědomím, aniž by si toho byli vědomi, a v tom spočívá nebezpečí. Vlny lásky a pozitivity neuškodí, pokud člověka zastihnou nečekaně, ale když je zasáhne náhlá vlna nevysvětlitelného hněvu a nevysvětlitelné nenávisti, která původně vyzařovala z osoby s extremistickými názory, mohou se nevědomí a nevinní lidé náhle stát násilnými, aniž by to mělo vysvětlení. Ti, jejichž vibrace jsou již nyní nízké kvůli zneužívání návykových látek, chudobě, extrémnímu hladu a strádání, jsou obzvláště zranitelní, protože nízké vibrace přitahují více stejných. Ohroženi jsou i empatičtí lidé, nebo ti, kteří jsou citliví na energii kolem sebe. Jak se bída lidstva prohlubuje a sevření korupce a manipulace se upevňuje, je to pro všechny včasné připomenutí, aby chránili svou energii a zůstali bdělí.

Přesvědčení a myšlenky jsou neustálým tokem energie, nekonečnou sférou tvoření, přílivem a odlivem, temnotou a světlem, nebo temnějším a ještě temnějším, světlejším nebo více světlejším, v závislosti na vědomí, na kterém jsou založeny. Jak říkáme my, mistři a archandělé, myšlenka vytváří formu. Čemu věříte a na co se soustředíte, to tvoříte. Když změníte své zaměření, stvoření se bude rozšiřovat nebo smršťovat v závislosti na vibraci vašeho vědomí na začátku stvoření. Je to tak jednoduché.

Takže, co vytváříte ve svém světě? Co dovolujete, co je či není pro vás nejvyšší a nejlepší, a čeho se můžete ujmout za to, čeho jste se dříve cítili být neschopní? Jste nejmocnějším Stvořitelem ve svém světě, i když nevěříte, že tomu tak je. JSME stále s vámi.